Brødskala-kalkulatoren

HVOR GROVT ER BRØDET DU BAKER?

Når du baker tenker du kanskje ikke på hvor grovt brødet du baker egentlig er.
Ved å benytte denne kalkulatoren, kan du beregne hvor grovt brødet er ut fra hvor mye sammalt hvete, hele korn og kli av av den totale melmengden i oppskriften.
Kalkulatoren inneholder ikke nøtter, frø, fiber eller andre ingredienser som har innvirkning på brødets næringsinnhold.

Fyll inn feltene for å beregne grovheten

0 %

Grovhetskalkulatoren inneholder ikke nøtter, frø, fiber eller andre ingredienser som har innvirkning på brødets næringsinnhold.
Brødskalaen er delt inn i fire kategorier:

Fint brød: 0-25% sammalt mel eller hele korn

Halvgrovt brød: 25-50% sammalt mel eller hele korn

Grovt brød: 50-75% sammalt mel eller hele korn

Ekstra grovt brød: 75-100% sammalt mel eller hele korn