Skip to main content

Småbrød med surdeig og anis

Stekte små brød i kurv
print
Print
Bookmark and Share
Temperatur
200 °C
Steketid
20 min.
Fint brød
Fint brød

Disse rundstykkene er laget med en fordeig som gir en ekstra god smak og lenger holdbarhet!

Ingredienser:

Antall: små brød

Fordeig:

3 dl kaldt vann
120 g havregryn

Deig:

25 g fersk gjær original
150 g Idun Mors hjemmebakte - Surdeig av fullkornshvete
2 dl kaldt vann
360 g hvetemel
50 g sammalt hvetemel, fin
1 ts anis
25 g honning
2 ts salt
litt havregryn til topping

Slik gjør du:

Fordeig:

Kok opp vannet og hell det over havregrynene i en bakebolle. Rør sammen til en grøt, dekk bollen med plast og la det stå å svelle i romtemperatur til blandingen er avkjølt.

Videre:

  1. Ha vannet i en bakebolle og løs opp den ferske gjæren i vannet. Tilsett resten av ingrediensene unntatt saltet og den avkjølte fordeigen.
  2. Elt deigen sammen med eltekrok på lav hastighet i 10 min. tilsett saltet og elt deigen videre i 5 min.
  3. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 min. Ta deigen ut av bollen og kna ut lufta fra deigen, legg den tilbake i bollen, dekk til og hev ytterlig i ca. 30 min.
  4. Del deigen opp i like stor deler og form til runde brød og legg på stekebrett med bakepapir.
  5. Dekk til brødene og la de etterheve i ca. 60 min eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 °C.
  6. Pensle med vann og strø på havregryn.
  7. Sett brettet på nederste rille i ovnen, lukk døren og senk temperaturen til 200 °C. La brødene steke i ca. 20-30 min. til de har fått en gyllen og fin farge.
  8. Avkjøl brødene på rist etter steking.