Skip to main content

Sarah Bernhard

Oppskrift på Sarah bernhard
print
Print
Bookmark and Share
Temperatur
200 °C
Steketid
5-10 min.

Sarah Bernhard er blitt en av de mest populære julekakene, og det er kanskje ikke så vanskelig å forstå siden de smaker så godt! 

Ingredienser:

Antall: stk

Bunn:

400 g ODENSE Kransekakemasse

Trøffelkrem:

3 dl fløte
150 g ODENSE Mørk 70 % sjokolade

Sjokoladetrekk:

200 g ODENSE Mørk 70 % sjokolade
15 d Delfiafett

Slik gjør du:

Trøffelkrem

  1. Hakk sjokoladen.
  2. Kok opp fløten og ha i en bakebolle. Tilsett den hakkede sjokoladen og rør rundt til sjokoladen har smeltet.
  3. Sett blandingen i kjøleskapet til den her helt kald.

Bunner

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Kna kransekakemassen sammen og rull ut til en pølse (så tykk du selv ønsker). Skjær biter på ca. 0.5 -1 cm og legg på stekebrett med bakepapir. 
  3. Stekes i ca. 5-10 min. og avkjøl.

Montering

  1. Sett kransekakebunnene på et brett som får plass i fryseren.
  2. Pisk fløteblandingen opp til en krem og ha i en sprøytepose. Fordel kremen på kransekakebunnene og sett de i fryseren.
  3. Smelt hakket sjokolade og Delfiafett over et vannbad.
  4. Ta kakene ut av fryseren og dypp de i den smeltede sjokoladen og la stå til sjokoladen er stivnet. Ønsker du å pynte kakene, gjør dette innen sjokoladen stivner helt.

Tips!

Sarah Berhard oppbevares best fryst i en boks. Tas opp etter behov.