Skip to main content

Rundstykker med søtpotet

Oppskrift på rundstykker med søtpotet
print
Print
Bookmark and Share
Temperatur
210 °C
Steketid
ca. 7-10 minutter
Fint brød
Fint brød

En lett oppskrift på god rundstykker med søtpotet du kan lage til frokostbordet.

Ingredienser:

Antall: stk.

250 g kokte søtpotetet
10 g fersk gjær, original
1 dl vann
0,75 dl melk
250 g hvetemel
1 ts salt
0,5 ss lys sirup

Slik gjør du:

  1. Skrell søtpotetene, skjær i terninger og kok de helt møre. Avkjøl.
  2. Knus potetene med en gaffel eller potetpresse. Rør inn vann og melk.
  3. Ha mel og salt i en bolle og hell i potetblandingen og sirup.
  4. Elt deigen godt for hånd til den er smidig. Legg deigen i en litt olje bolle, dekk til med plast og la den heve til den er dobbelt så stor i ca. 45-60 minutter.
  5. Del deigen opp i 13-14 like store deler à ca. 50 g pr. stk og legg i smurte muffinsformer. Dekk til med plast eller klede og la de etterheve i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 210 °C, vanlig over/undervarme. 
  6. Stek muffinsene midt i ovnen, ca. 7-10 minutter.
  7. Ta de ut av formen og avkjøl på rist.