Skip to main content

Påskeboller

hveteboller
print
Print
Bookmark and Share
Temperatur
200 °C
Steketid
15 minutter

Boller med melisglasur og farget kokos - skikkelige påskeboller!

Ingredients:

Number of: boller

260 g melis
1 pose tørrgjær (rød gjær for søte deiger)
1000 g hvetemel
1 ss Idun Mors hjemmebakte - Luftigere Bakst (valgfritt)
0,5 ts salt
200 g meierismør
2,5 dl vann (maks 30 °C)
2,5 dl melk

Annet:

- melis og litt vann til glasuren
- en neve kokos
- litt Idun Mors hjemmebakte - gul konditorfarge

How do you:

  1. Blande de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett væsken (maks 30 °C) og romtemperert smør.
  2. Elt deigen smidig med eltekrok i 10-15 minutter til deigen slipper bakebollen.
  3. Legg deigen på kjøkkenbenken og la de hvile under et klede 10 minutter. Trill deigen til 18 boller og legg på et stekebrett med bakepapir. Legg over et klede og la bollene heve i 60-90 minutter.
  4. Forvarm ovnen til 200 °C, vanlig over/undervarme.
  5. Gjør klar pensling: 1 egg egg og 1 knsp salt som røres sammen.
  6. Gul kokos: Ta en neve med kokos i en liten plastpose og kna inn litt gul konditorfarge. Legg kokosen på en tallerken, slik at den tørker.
  7. Stek bollene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Ta bollene ut av ovnen og pensle umiddelbart med sammenvispet egg. Avkjøl bollene.
  8. Lag en melisglasur av melis og litt vann. Sprøyt glasuren på bollene og dryss på med farget kokos.

Kategori

Recipes

More recipes image