Skip to main content

Mørdeigskaker med bløt nougat

Mørdeigskaker med nougat og kakestrøssel
print
Print
Bookmark and Share
Temperatur
180 °C
Steketid
ca. 15 min.

Smakfulle mørdeigskaker med nougat eller ripsgelé som passer ypperlig å servere kaffegjestene!

Ingredienser:

Antall: stk

100 g melis
300 g hvetemel
200 g smør
2 ts vaniljesukker
1 stk egg, mellomstort
2 ss kaldt vann
100 g ODENSE bløt nougat
- Karamellfudge eller annen kakepynt

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene sammen og kna til deigen akkurat sammen med rene hender.
  2. Pakk deigen inn i plast og legg kjølig i 30 min. slik at den får "satt seg".
  3. Ta halvparten av den kalde deigen og kjevle den ut til ca. 1-1,5 cm tykk og stikk ut rundinger med en utstikker som er ca. 5 cm i diameter, og legg på stekebrett med bakepapir. Restene av deigen klemmer du sammen og legger kaldt igjen.
  4. Ta resten av den kalde deigen fra kjøleskapet og gjenta prosessen med å stikke ut 5 cm runde kaker og legg på stekebrett med bakepapir. Stikk så ut midten av deigen med en mindre utstikker, ca. 3 cm i diameter. Bruk restene i kjøleskapet og stikk ut, slik at du har like mange kaker av hver sort.
  5. Stekes ved 180 °C med vanlig over- og undervarme i ca. 15 min. og avkjøl på rist.
  6. Smelt bløt nougat i en kjele på svak varme. Pass på at den ikke koker! Du kan også bruke rispgelé, og den smeltes også ved svak varme. Geléen skal være tykk og ikke rennende.
  7. Lag melisglasur og stryk litt glasur på begge sider av mørdeigskakene med hull i midten, dypp den ene siden i kakestrøssel og fest ringen på kakene uten hull.
  8. Ha i smeltet nougat eller ripsgele med en teskje i midten av kakene og avkjøl.