Skip to main content

Klippekrans med safran

Hvetekrans med safran og melisglasur
print
Print
Bookmark and Share
Temperatur
200 °C
Steketid
25-30 min.

En klippekrans med safran er hyggelig å servere til Santa Luciadagen 13. desember!

Ingredienser:

Antall: kringle

Fyll:

75 g ODENSE Ekte marsipan, revet
75 g sukker
75 g smør, romtemperert
1 ts kanel

Gjærdeig:

75 g smør
2,5 dl melk
1 g safran
420 g hvetemel
2,25 ts tørrgjær for søte deiger
60 g sukker
0,5 ts salt

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret sammen med melken og tilsett safranen. Avkjøl slik at temperaturen er maks 30 °C.
  2. Ha de tørre ingrediensene i en bakemaskin og tilsett væsken.
  3. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 15 min.
  4. Dekk til deigen og sett til forheving til heving ca. 60 min.
  5. I mellomtiden kan du lage fyllet ved å blande sammen raspet marsipan, sukker, kanel og romtemperert smør til en jevn masse.
  6. Kjevle ut et rektangulært stykke ca. 30x50 cm, stryk på fyllet og rull sammen. Snitt pølsen i midten på langs med en kniv, tvinn sammen, form til en ring og legg på et stekebrett med bakepapir. 
  7. La kringlen etterheve tildekket i ca. 45 min. Forvarm ovnen til 220 °C.
  8. Pensle kransen med sammenvispet egg og stek den på midterste rille i ca. 25-30 min. og avkjøl på rist etter steking.
  9. Før servering kan kransen pyntes med melisglasur.

Oppskrift og foto fra Elin Vatnar Nilsen.