Skip to main content

Slik lager du marsipankake

Marsipankake pyntet til fest

Marsipankaken er festkaken over alle kaker her i landet. Enten det er bryllup, konfirmasjon, barnedåp eller 50-årsdag er marsipankaken en selvskreven gjest. Heldigvis er den ikke så vanskelig å lage som mange tror.

Bookmark and Share

Utgangspunktet for en marsipankake er en helt vanlig bløtkake:

Les hvordan du lager den perfekt bløtkaken.

Når du har laget selve bløtkaken, dekker du først hele kaken med krem unntatt den nederste centimeteren ned mot kakefatet. Dersom du har krem helt ned til kakefatet, ender du sannsynligvis opp med mye kliss når du skal trekke kaken med marsipan.

Slik trekker du kaken med marsipan

Det første du gjør, er å kjevle ut marsipanen. Bruk helst potetmel, maizenna eller melis. Man kan også bruke mel, men det kan gi litt melsmak og det er ikke så godt. Marsipanen skal måle ca 10 cm mer i diameter enn selve kaken hvis du bruker tre lag med bunner:

Mål

Diameter på kake + to ganger høyden på kaken + 10 centimeter (5+5 cm)

Når du er ferdig å kjevle, skal lokke være cirka 3 mm tykt. Blir det tynnere, blir det lett gjennomsiktig. Marsipanen rulles på en rundstokk i egnet størrelse. Har du ikke rundstokk, kan den kjøpes som metervare i byggevarehandelen.

Glatt ut marsipanen fra midten på kaken ut mot kantene. Bruk sirkelbevegelser. Det gir best resultat når du løfter og drar i endene mens du glatter ut marsipanen. Til slutt kutter du kantene med kniv. Pass på at du ikke kutter for mye, men behold gjerne en liten kant rundt kaken. Denne kanten blir ekstra dekorativ om du pynter den med en icing-bord.

Tips: I stedet for kniv foretrekker mange å kutte marsipanen med pizzahjul.