Skip to main content

Hvordan lykkes med mørdeig

Mørdeig

Mørdeig brukes til mange forskjellige kaker, alt fra småkaker til pai. Noen ganger er det vanskelig å få til en god mørdeig som er fin å arbeide med. Vi gir deg de beste tipsene for å lykkes med mørdeig!

Bookmark and Share

Smør eller margarin?

Man kan bruke både smør og margarin om hverandre, ja det er rett og slett smak og behag men smøret gir en deilig smørsmak i kakene.

Elting

Når deigen lages, bland ingrediensene raskt sammen - ikke elt for lenge, deigen kan blir for hard!

Hviletid og utrulling av deigen

La mørdeigen hvile på et kaldt sted i minst 1 time før den rulles ut - gjerne natten over hvis du har tid. Det letteste er å smøre ut deigen på et fuktet og rent kjøkkenhåndklede eller dekk kjøkkenbenken med plastfolie. Deigen er enklest å rulle ut når den er litt kald. Bruk mel på både kjevla og på deigen ved utrulling, slik at den ikke setter seg fast.

Oppbevaring av deig

Rå deig kan oppbevares i kjøleskapet i 1-2 uker hvis den pakkes godt inn i plastfolie slik at den ikke tørker ut. Mørdeig er også egnet til frysing.

Steketider

Steketiden på små kaker av mørdeig varierer normalt sette mellom 8 - 15 minutter. Dette er litt avhengig av størrelsen på kakene og hvordan type ovn du har (ovner steker litt forskjellig) Steketemperaturen er optimal ved 175-180 °C. Steker du en stor bunn vil steketiden være lengre, gjerne opp mot 30 minutter.

  1. Prøvestek alltid et par kaker i forveien, så finner du den riktige steketiden.
  2. Avkjøl kakene på rist og la de avkjøles helt før de legges i kakebokser.
  3. Stekte småkaker av mørdeig kan fryses! De beholder den gode smaken i minst 2 måneder.

GRUNNOPPSKRIFT PÅ MØRDEIG FINNER DU HER: