Skip to main content

Ekte surdeig av fullkornshvete - spørsmål og svar

Idun Mors hjemmebakte - Ekte surdeig av fullkornshvete

Lager du surdeig fra bunnen av, men synes det kan ta litt vel lang tid? Eller har du til gode å bake med surdeig? Idun Mors Hjemmebakte - Ekte surdeig av fullkornshvete er 100 % naturlig produkt som gjør det enkelt å få til den gode smaken av surdeigsbakst. Den flytende og aktive surdeigen er klar til bruk og kan blandes rett i din favorittoppskrift. Her kan du lære mer om produktet, og forskjellen mellom denne surdeigen og den man lager fra bunnen av.

Bookmark and Share

Hva er Idun Mors hjemmebakte - Ekte surdeig av fullkornshvete?

Det er en flytende aktiv surdeig av fullkornshvete med levende surdeigskultur av vann, fermentert fullkornshvetemel og fruktose. Produktet inneholder 46 % fullkorn.

Er det et helt naturlig produkt uten tilsetningsstoffer?

Ja, produktet er 100% naturlig uten kunstige tilsetningsstoffer.

Hva er forskjellen mellom denne surdeigen og på den man lager selv fra bunnen av?

Det er hovedsakelig tre ting som utgjør forskjellen:

  1. Idun Mors hjemmebakte - Ekte surdeig av fullkornshvete er aktiv og klar til bruk for deg som ikke ønsker å bruke tid på dyrke frem din egen surdeig fra bunnen av. Du slipper å bruke tid på å mate vår bakeklare surdeig, og den kan derfor brukes hver gang du får lyst til å bake et surdeigsbrød.
  2. Vår surdeig skifter ikke smak eller kvalitet, du vet hva du får hver gang! Lager du egen surdeig fra bunnen av, kan både smak og kvalitet endres med tiden.
  3. Den smarte emballasjen, gjør at surdeigen er like aktiv som den du lager fra bunnen av. Ved å tilsette små mengder med fersk gjær når du baker, får du et luftig og flott brød.

Kan man starte en egen surdeigsstarter med deres ferdige surdeig som base?

I prinsippet kan man kan bruke denne som et utgangspunkt for å lage din egen surdeigsstarter, men resultatet vil påvirkes mye avhengig av hvilken type mel du bruker, tid og temperatur. Du vil ikke få eksakt samme produkt. 

Hvorfor skal man kjøpe Idun Mors hjemmebakte - Ekte surdeig av fullkornshvete, når man kan starte egen surdeig selv?

Du sparer først og fremst tid! Det tar 5-7 dager  dyrke frem sin egen surdeig fra bunnen av, og du må mate den med mel og vann hver uke for å holde liv i den. Med vår ferdige surdeig, kan du bake surdeigsbrød akkurat når du vil, og du vil får det samme gode resultatet hver gang.

Hvorfor anbefaler dere å tilsette litt gjær ved siden av surdeigen i oppskriftene deres?

Ved å tilsette litt gjær i oppskriften vil man oppnå det samme gode resultatet hver gang, og du kan bake brød slik du er vant til samtidig som du får den gode smaken og egenskapene fra surdeigen. Du kan fint bake surdeigsbrød uten gjær med vårt produkt, på lik linje som om du skulle ha laget surdeigen fra bunnen av. Å bake brød uten gjær krever mye lengre tid, men har du en godt beskrevet oppskrift på brød uten gjær og har tålmodighet til å vente, er det bare å bake dette.

Se våre oppskrifter på surdeigsbrød hvis du ønsker å bake et selv!